Jedna od najboljih novih izvođačica godine nakon prve, ali vjerojatno ne posljednje nominacije za Porin na kojemu je i nastupila, predstavlja novu pjesmu – “Mir”.

Kako Pava sama kaže, “riječ je o veseloj i malo ‘sassy’ feel good pjesmi ako se stavimo u ulogu protagonista, a ne partnera za kojeg nismo zainteresirani niti najmanje, barem što se pjesme tiče.”

Radijski eter već osvojila pjesmama “Bolji dani”, “Kraj mene”, “Slobodan” i “Osmijeh”, a zahvaljujući debitantskom albumu “Prvi koraci”, zaslužila je nominaciju za najveću hrvatsku glazbenu nagradu. S obzirom da je to tek prvo što smo čuli od Pave, a naišlo je na takav prijem, glazbenu industriju treba veseliti pogled prema budućnosti kad je u pitanju mlada i talentirana kantautorica. 

Budući da se radi o jednoj vrsti pjesme za osnaživanje žena, zanimljivo je da je autor glazbe i teksta “Mir” zapravo Pavin muž Đuro Ravenšćak koji uz Lovru Kneževića potpisuje i aranžman. Zanimljivost je da je doprinos aranžmanu zapravo dao cijeli Pavin bend koji je sudjelovao na izradi prvog studijskog albuma.

“Mir” je još jedna u nizu pjesama koje bi trebale ostaviti trag i profilirati Pavu kao glazbenicu čiji vokal na prvu prepoznajete, a energiju pamtite. 

Spot za pjesmu naći će se na Pavinom YouTube kanalu nakon Uskrsa, 2. travnja, a snimljen je u stilu 30-ih godina prošlog stoljeća. Radnja je smještena u cabaret klubu Rebuy stars club, a svaki lik na setu ima svoju ulogu u ovom Gatsbyjevskom iskustvu. 

“O čemu sanjam nakon ovoga? Sanjam koncerte i velike bine. Sve što sam oduvijek željela je da nastupam i pjevam ljudima. Nadam se da će to stvarno ostati neizostavan dio mog života još dugo godina”, prokomentirala je Pava svoje želje nakon nastupa na dodjeli nagrada Porin.

Foto: Gordan Svilar