Niti jedan Zalazak u vinogradu, pa tako ni ovogodišnji, ne možemo zamisliti bez glazbe te nam je drago najaviti kako će nas u petak 14. lipnja na predivnoj livadi ispred Stupničkih Dvora zabavljati Lela Kaplowitz quintet.

Lela Kaplowitz cijenjena je i nagrađivana jazz vokalistica sa svjetskim iskustvom. Njene izvedbe američke jazz pjesmarice i autorskih skladbi su pamtljive, prožete strašću i pozitivnom energijom. Lela uvijek okuplja vrhunske glazbenike s kojima muzicira s lakoćom i virtuoznošću, a slučaj je to i s quintetom koji će zajedno s njom nastupiti na Zalasku u vinogradu.

Nastupala je u Carnegie Hallu, Madison Square Gardenu, Birdlandu, i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta a sada ju i mi imamo priliku poslušati.

Ima nekoliko snimljenih albuma na hrvatskom i engleskom jeziku, dobitnica je brojnih nagrada, a osim pjevanjem bavi se i pisanjem pjesama za druge glazbenike, među kojima ističemo Zdenku Kovačiček.

Kako zvuči ova mlada umjetnica imate prilike poslušati na ovogodišnjem Zalasku, za koji smo i ove godine pripremili izletnički vlak iz Zagreba, za kojega karte možete rezervirati do 10. lipnja.

Foto: Daniel Mocan