Jučer, 10. kolovoza, OIV toranj Sljeme postao je središte nezaboravne astronomske avanture koja će se dugo pamtiti. Mnogi posjetitelji okupili su se na najvišoj točki Zagreba kako bi prisustvovali spektakularnom događaju – promatranju Suza svetog Lovre, poznatih i kao Perzeidi, jednog od najpoznatijih meteorskih rojeva.

Atmosfera je bila očaravajuća, a OIV toranj, s pogledom na sve četiri strane svijeta, bio je savršena pozornica za promatranje noćnog neba. Uz noć bez oblaka i idealne uvjete, posjetitelji su imali priliku vidjeti izniman broj zvijezda padalica koje su neprestano prolazile kroz nebo, ostavljajući iza sebe sjajne tragove.

Večer je započela u 20:30 sati izuzetno zanimljivim predavanjem Ante Radonića, jednog od najpoznatijih hrvatskih astronoma. Radonić je svojim šarmom i znanjem uspio privući pažnju svih prisutnih. Njegovo predavanje bilo je istinsko putovanje kroz svemir, obogaćeno detaljima o Perzeidima, zvijezdama i planetima. Njegova sposobnost da složene astronomske teme približi publici, bez obzira na njihovo predznanje, bila je impresivna.

Nakon predavanja, Radonić je nastavio svoju priču na otvorenom vidikovcu tornja. Okružen tamom i prepunim noćnim nebom, poveo je posjetitelje na putovanje kroz svemir, objašnjavajući zvijezde koje su se iznad nas raspršile u punom sjaju.

Fotografi su marljivo bilježili ove posebne trenutke, a fotografije koje su nastale te večeri bit će trajna uspomena na magičnu večer. Posjetitelji su, naravno, iskoristili priliku za fotografiranje, stvarajući predivne uspomene s panoramom Zagreba i zvjezdanim nebom u pozadini.

OIV toranj Sljeme još jednom je dokazao da je idealna destinacija za ljubitelje prirode i zvjezdanog neba, a organizatori su najavili kako će ovakvi događaji postati tradicija. Radujemo se budućim prilikama kada ćemo ponovno moći uživati u magiji noćnog neba pod vodstvom Ante Radonića.

Ako ste propustili ovu subotnju avanturu, ne brinite – već uskoro će biti nova prilika za uživanje u čaroliji svemira na Sljemenu.