Povodom Svjetskog dana turizma, OIV toranj Sljeme, smješten u srcu Parka prirode Medvednica, ističe svoju važnu ulogu u promociji održivog turizma. Kroz ekološke inicijative i pažljivo osmišljene događaje, toranj je postao nezaobilazna destinacija za ljubitelje prirode i edukacije. Nedavni Zagreb World FISU Foruma 2024., na kojem su sportaši iz 82 zemlje izrazili oduševljenje ljepotama Sljemena, dodatno je naglasio značaj ovog mjesta. Njihovi komentari i divljenje prirodnim ljepotama te nevjerojatnim panoramama Zagreba potvrđuju koliko je OIV toranj poseban.

OIV toranj kontinuirano surađuje s lokalnim ekološkim organizacijama, radeći na unapređenju održivih praksi. Programi poput astronomskih promatranja, edukativnih radionica i kulturnih događanja promoviraju ekoturizam uz minimalan utjecaj na okoliš. Svjetski dan turizma ove godine posebno naglašava važnost održivosti, a OIV toranj prednjači u promoviranju turizma koji ne samo da čuva prirodu, već i obogaćuje turističku ponudu Zagreba.

Tijekom Zagreb World FISU Foruma 2024., toranj je ugostio studente i sportske stručnjake iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku za razmjenu ideja na najvišoj točki Zagreba. Sudionici su bili oduševljeni – komentirali su kako nikada nisu doživjeli ovako nevjerojatno iskustvo, a njihovo divljenje ljepotama tornja i prirode koja ga okružuje bilo je jasno. To potvrđuje kako je OIV toranj postao nezaobilazna destinacija za one koji žele spojiti prirodu, turizam i edukaciju.

OIV toranj Sljeme nastavlja razvijati ponudu koja spaja prirodu i edukaciju, stvarajući nezaboravna iskustva za posjetitelje iz cijelog svijeta. Više informacija o budućim projektima i događajima dostupno je na službenim kanalima.

Svima koji razumiju značaj održivog turizma za razvoj destinacije, svim vrijednim ljudima koji žive za turizam i od turizma, čestitamo Svjetski dan turizma!